Zoeken
  • MuziekLab Beringen

We leren bij. Tips en weetjes!

Hoi allemaal,


We kregen al een aantal reacties waaruit wat weetjes en tips voor iedereen af te leiden zijn:


1. Onze website blijkt goed te werken op zowel laptop, desktop, smartphone als tablet. Probeer natuurlijk voor een zo optimaal mogelijk geluid te zorgen.


2. Zing zonder achtergrondlawaai en zorg voor een goede houding bij het zingen. Je kan bv. niet de maat slaan wanneer je in de ene hand je telefoon vasthebt en in de andere je boek.


3. Uit de statistieken van de website kunnen we afleiden dat ongeveer de helft van ons totaal aantal muzieklabbers de website al gebruikt hebben tijdens de eerste week. 50% gebruikt hiervoor de laptop/desktop, 40% de smartphone en 10% de tablet.


4. Sla de website op als favoriet (bladwijzer). Zo hoef je niet altijd terug in je mailbox te graven.


5. Er is een chatfunctie. Maak er gerust gebruik van bij vragen over de site.


6. Alle liedjes die in onze verschillende klassen in deze periode gebruikt worden, staan op de site. Je hebt normaal gezien van jouw leerkracht een overzicht gekregen van de liedjes die jij hier van moet oefenen. Het feit dat Walter zijn naam bij de liedjes staat, is omdat hij ze geschreven heeft, niet omdat dit alleen liedjes voor zijn klassen zijn :-)


7. Oefen eerst zonder de begeleidingen. Tijdens het zingen met begeleiding zal je bepaalde vaardigheden aanscherpen, zoals luisteren, samenspel, doorzetting, intonatie... maar hoofdzaken zoals de juiste noten, ritmes en maatslag moet je natuurlijk eerst traag en per fragment geduldig opbouwen.


8. Durf in deze periode gerust contact opnemen met je leerkracht voor hulp of goede raad. Wij bijten niet. Dat mag trouwens niet van de coronapolitie.


Groetjes


19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe backingtracks MuziekLab

Beste leerlingen en ouders, Er zijn zo'n 20 nieuwe begeleidingstracks toegevoegd op de pagina MuziekLab. Het merendeel voor de leerlingen van 2.1 en 2.2, maar ook enkele voor 2.3 en 2.4. Maak er gebru

Vakantietijd

Beste leerlingen en ouders, De academie gaat in vakantiemodus. Verdiend, na zo een bizar jaar. Onze website blijft beschikbaar. Je kan blijven zingen, meespelen, quizzen en video's bekijken. Inschrijv

Info en uurroosters 2020-2021

Er is vandaag info over alle vakken en studierichtingen op de website gezet. Je vindt ook de uurroosters van de groepsvakken. Ga naar info 2020-2021 en Uurroosters. Niets belet je nu nog om in te schr

 

011 42 42 77

Harpstraat 14, 3582 Beringen

  • Facebook

©2020 Academie Beringen