top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMuziekLab Beringen

We leren bij. Tips en weetjes!

Hoi allemaal,


We kregen al een aantal reacties waaruit wat weetjes en tips voor iedereen af te leiden zijn:


1. Onze website blijkt goed te werken op zowel laptop, desktop, smartphone als tablet. Probeer natuurlijk voor een zo optimaal mogelijk geluid te zorgen.


2. Zing zonder achtergrondlawaai en zorg voor een goede houding bij het zingen. Je kan bv. niet de maat slaan wanneer je in de ene hand je telefoon vasthebt en in de andere je boek.


3. Uit de statistieken van de website kunnen we afleiden dat ongeveer de helft van ons totaal aantal muzieklabbers de website al gebruikt hebben tijdens de eerste week. 50% gebruikt hiervoor de laptop/desktop, 40% de smartphone en 10% de tablet.


4. Sla de website op als favoriet (bladwijzer). Zo hoef je niet altijd terug in je mailbox te graven.


5. Er is een chatfunctie. Maak er gerust gebruik van bij vragen over de site.


6. Alle liedjes die in onze verschillende klassen in deze periode gebruikt worden, staan op de site. Je hebt normaal gezien van jouw leerkracht een overzicht gekregen van de liedjes die jij hier van moet oefenen. Het feit dat Walter zijn naam bij de liedjes staat, is omdat hij ze geschreven heeft, niet omdat dit alleen liedjes voor zijn klassen zijn :-)


7. Oefen eerst zonder de begeleidingen. Tijdens het zingen met begeleiding zal je bepaalde vaardigheden aanscherpen, zoals luisteren, samenspel, doorzetting, intonatie... maar hoofdzaken zoals de juiste noten, ritmes en maatslag moet je natuurlijk eerst traag en per fragment geduldig opbouwen.


8. Durf in deze periode gerust contact opnemen met je leerkracht voor hulp of goede raad. Wij bijten niet. Dat mag trouwens niet van de coronapolitie.


Groetjes


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Inschrijvingen vanaf 21 mei

De inschrijvingen voor volgend schooljaar worden geopend op 21 mei. Vanaf die dag vind je op de info-pagina de nieuwe uurroosters, tarieven en de link om je online in te schrijven.

Info 2021-2022

Beste leerlingen, ouders en andere Academielovers, Vanaf nu kan je informatie voor volgend schooljaar terugvinden op de website. Uurroosters, vakken, studierichtingen, opties, inschrijvingen... Het is

Digitale TRY-OUT !

Wil jij muzikant, danser of woordkunstenaar worden? De leraars en leerlingen van Academie Beringen serveren een smakelijke digitale Try-Out voor jou! Benieuwd wat er op ons menu staat? Klik hier en la

Comentários


bottom of page